Jelovnik

Dodjela sjedala u avionu: kako dobiti mjesto do suputnika?

Dodjela sjedala u avionu: kako dobiti mjesto do suputnika?

Svakom putniku koji rezervira karte za više osoba stalo je da on i njegovi suputnici sjede zajedno. Kako si osigurati takva mjesta u avionu?​

Mjesta u avionima niskotarifnih aviokompanija

Kod niskotarifnih aviokompanija Ryanair, Wizz Air i EasyJet mjesta će Vam biti dodijeljena automatski prilikom prijave na let. Odabir određenih mjesta posebno se naplaćuje./p>

Mjesta u avionima redovnih aviokompanija

Kod većine redovnih aviokompanija prilikom prijave na let svakom putniku možete dodijeliti određeno mjesto u avionu. Međutim, sve više prijevoznika uvodi naknadu za ovu uslugu. U slučaju aviokompanija LOT, Lufthansa, Austrian Airlines i KLM svoje mjesto možete besplatno odabrati samo za vrijeme prijave na let.

Neki prijevoznici primjenjuju pak izuzeća od tog pravila, na primjer kod aviokompanije Air France obitelji s djecom do 12 godina ili osobe s ograničenom pokretlljivošću mogu besplatno odabrati mjesta još prije početka prijave na let. Ovu mogućnost imaju svakako i vlasnici kartica vjernosti (članovi putničkih programa vjernosti).

Uputi i predlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje ća nam pomoći pripremati bolje i relevantnije članke.

Trenutačno ne možemo poslati Vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.