Menu

Turkish Airlines

Najpovoljnije ponude aviokompanije Turkish Airlines na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Prikaži filtere
  • Ujedinjeni Arapski Emirati
    od: Zagreb (ZAG)
    Dubai
    Provjerite detalje
    od 2397 HRK

Turkish Airlines

Turkish Airlines, zapravo „Türk Hava Yolları” je nacionalna avio-kompanija Turske. Svoju bazu ima na području Istanbul–Ataturk. Avio-kompanija osnovana je 1933. a od 2008. postala je dio najveće avio alijanse – Star Alliance. Turski avio-prijevoznik dobio je nagradu „Skytrax“ za najbolju Europsku avio-kompaniju dva puta za redom – 2011. i 2012. godine.
Turkish Airlines ima najveću mrežu veza za zrakoplove koji polaze sa jednog aerodroma. Druge važne aeodromske baze avio-kompanije, poslije Ataturka, jesu zračne luke Istanbul-Sabiha Gokcen i Antalija.
Turska avio-kompanija leti na 260 destinacija ka svim naseljenim kontinentima.

Prtljaga

Na letove Turkish Airlines-a dozvoljeno je ponijeti ručnu prtljagu. Njezina veličina i težina određeni su od strane avio-kompanije i razlikuju se ovisno o rezerviranoj klasi i putu.

Predana prtljaga u Turkish Airlines također mora biti odgovarajućih dimenzija i odgovarajuće težine. Ovdje sve također ovisi o rezerviranoj klasi i dužini puta.

Rezervacija karte

Putnici mogu rezervirati kartu u tri klase.

Razmak između sjedala u ekonomskoj klasi je 78cm, sjedala se naslanjaju unazad do 15cm. Svako sjedalo je opremljeno utičnicom za punjenje elektronskih uređaja i USB ulazom. U komfor klasi sjedala imaju širinu od 49cm, a razmak između sjedala iznosi 116cm. Sjedala se mogu naslanjati unazad do 22cm. Svako sjedalo ima dodatan prostor za noge. Fotelje u biznis klasi nakon rasklapanja imaju dužinu od 188cm. U sebi imaju ugrađenu funkciju masažera, lampice za čitanje, veliki zastor koji omogućuje potpunu izolaciju od trenutnog okruženja.

Check-in online

24 sata do 90 minuta prije zakazanog leta putnici mogu izvršiti check-in online, kako bi se prijavili na let i izabrali svoja mjesta. Predaja prtljage se mora izvršiti minimum 60 minuta prije polijetanja na linijama internacionalnih letova i 45 minuta ako su u pitanju linije domaćeg prometa.

Flota

Turska avio-kompanija posjeduje 262 aviona, uključujući i 88 Boinga 737-800, 43 Airbusa A321-200 i 33 Airbusa 320-200.

Zračna luka Istanbul-Ataturk

Glavna zračna luka Istanbula nalazi se u europskom dijelu, udaljena je svega 24km od centra grada. 2013. godine bila je sedmi najprometniji aerodrom na svijetu i peti u Europi. U tom periodu njezine usluge koristilo je čak 51 milijun putnika na godišnjem nivou.

Na samom aerodromu nalaze se četiri glavna terminala, uključujući i jedan za teretne letove i jedan za privatne i čarter letove. Putnički terminal T1 služi za letove u domaćem prometu, dok terminal T2 služi za internacionalne linije. Zračna luka je također i centralna baza za avio-kompanije Onur Air i Atlasjet.

Osveženja

U ekonomskoj klasi serviraju se hladna i topla jela, ovisno o tome gdje putujete. Meni je pripremljen na bazi najbolje europske i turske kuhinje. Na dugim letovima putnici su također ponuđeni sendvičima i kolačićima. Specijalna jela se serviraju na svim internacionalnim letovima. U komfor klasi putnici se poslužuju pićem dobrodošlice, a dodatni meni sadrži jela pripremljena od svježih proizvoda, toplih jela, dezerta, voća i raznih vrsta sireva. Prije slijetanja, putnici se još jednom ponude toplim ili hladnim jelom. Serviranje jela u biznis klasi ovisi o ruti leta. Na dugim letovima putnici dobivaju dva jela i grickalice. Vidjeti početni izbor jela je samo uvod u kulinarsko putovanje sa Turkish Airlines-om u kojem ne nedostaje dovoljno jake turske kave.

Dodatne usluge

Na nekim letovima možete koristiti video servis na zahtjev, koji obuhvaća filmove, audio knjige i razonodni sadržaj za djecu. Putnici imaju dodatnu mogućnost slanja tekstualnih poruka i mail-ova tijekom leta. Cijena slanja poruke iznosi 1.60$.