Jelovnik

Swiss

Najpovoljnije ponude aviokompanije Swiss na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Saznajte više o Swiss

Swiss

Švicarska međunarodna avio-tvrtka Swiss prisutna je na tržištu od 2002. godine. Nastala je nakon što je regionalni avio-prijevoznik Crossair preuzeo dio sredstava od tvrtke Swissair nakon što je ona bankrotirala. Potom je njemačka Lufthansa najavila spajanje u ožujku 2005. godine. U srpnju iste godine Evropska komisija je odobrila spajanje ova dva avio-prijevoznika. Godinu dana kasnije troškovi nove tvrtke smanjeni su za više od 200 milijuna eura. I pored ujedinjenja dvije tvrtke, SWISS je zadržao svoj imidž, svoju upravu, sjedište na zračnoj luci u Basel- u Švicarskoj, svoje osoblje i vodeću poziciju u svojoj zemlji. SWISS je član saveza Star Alliance i Miles & More.
Glavno čvorište avio-prijevoznika Swiss je zračna luka u Zürich- u, odakle postoje redovni direktni letovi za Beograd i Niš. Mreža ove avio-tvrtke pokriva oko 40 destinacija širom svijeta. Na nekima posluju  samostalno, a na nekim destinacijama u saradnji s tvrtkama iz svoje avio-mreže.

Prtljaga

Swiss dozvoljava unošenje ručne prtljage u kabinu. Dimenzije i težina zavise od avio-kompanije i variraju u odnosu na putnu klasu i destinaciju. SWISS također propisuje dimenzije i težinu prtljage koja se predaje u zrakoplov. I to zavisi od putne klase i destinacije.

Putne klase

U ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnicima je dostupan izbor filmova, serija i video-igara. U biznis klasi na interkontinentalnim rutama putnici dodijaju torbicu sa kozmetikom, a sjedišta se rasklapaju u krevete duge dva metra. Putnici ove klase na bilo kojoj destinaciji imaju pristup salonima u zračnim lukama sa oznakom Star Alliance. Prtljaga ima prioritet, te putnike ove klase na zračnoj luci u Zürich-u čeka poseban autobus po izlasku iz zrakoplova. Za putnike prve klase osigurani su posebni terminali kako bi se maksimalno skratilo vrijeme čekanja u zračnoj luci. Sjedišta na interkontinentalnim destinacijama imaju posebne naslone za glavu, dizajnirane tako da putnici imaju najveću moguću privatnost.

Online check-in

Kada putujete SWISS-om, možete odraditi online check-in ili preko mobilne aplikacije 23 sata prije zakazanog polaska. Elektronska karta za ukrcavanje (boarding pass) može biti odštampana ili sačuvana na mobilnom telefonu.

Flota

Flota švicarske avio-kompanije sastoji se od 65 zrakoplova tipova Airbus A319-100, A320-200, A321-100, A321-200, A330-300 i A340-300. Prosječno su stari oko 10 godina.

Zračna luka Zürich–Kloten

Međunarodna zračna luka Zürich–Kloten nalazi se desetak kilometara od centra Zürich-a. U njoj se nalaze kafići, restorani, barovi, prodavaonice (uključujući i duty-free), a moguće je i unajmiti automobil. Zračna luka omogućava pristup bežičnom internetu.

Osvježenje

Na svim evropskim letovima ovaj avio-prevoznik osigurava jelo, koje zavisi od doba dana. Na kraćim letovima SWISS služi hladna, a na dužim topla jela. Sendviči koji se služe u zrakoplovu prave se u jednoj švicarskoj pekari. Na većini letova, pred slijetanje putnici dobivaju švicarsku čokoladicu.
Na interkontinentalnim destinacijama putnici u svim putnim klasama imaju bar jedan topli obrok.

Dodatne usluge

Djeca uzrasta od 5 do 11 godina mogu da putuju sama. O djetetu se brinu članovi posade od trenutka dolaska na zračnu luku do susreta sa odraslom osobom ovlaštenom za preuzimanje. U zavisnosti od destinacije, cijena usluge varira od 40 do 80 eura.