Izbornik

Adria Airways

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Adria Airways na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

Saznajte više o Adria Airways

Adria Airways

Slovenska nacionalna tvrtka Adria Arways osnovana je 1961. godine, kao charter tvrtka pod imenom Adria aeropromet. Tokom postojanja Jugoslavije bila je poznata kao charter tvrtka Ineks-Adria aviopromet. Po osamostaljenju Slovenije postala je nacionalni avio-prevoznik ove države. U 2004. godini Adria Airways je postala članica saveza Star Alliance. Od 2006. godine tvrtkom upravlja novi većinski vlasnik, luksemburški fond 4K Invest.
Adria Airways ima dobru mrežu linija na teritoriji bivše Jugoslavije i ka nekoliko velikih gradova širom Europe, ukupno oko dvadeset destinacija. Sezonski charter letovi tvrtke vode do brojnih destinacija na obalama Mediterana i na Bliskom istoku.
Baza tvrtke je zračna luka Jože Pučnik u Ljubljani, uz sekundarne u Prištini i Tirani.

Prtljaga

Ručnu prtljagu moguće je besplatno unijeti na let tvrtke Adria Airways ako je ona u okviru propisanih dimenzija i težine. Sa sobom u kabinu možete ponijeti još jedan komad prtljage, koji se smatra ličnom prtljagom – ženska torba, laptop ili manji predmet.

Putnicima biznis klase (tarife) dozvoljeno je unošenje dva komada ručne prtljage, uz osobnu prtljagu.
Predata prtljaga mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine, što zavisi od putne klase, tarife i destinacije.

Doplata prtljage za sve klase i tarife moguća je do 4 sata prije polijetanja.
Korisnici nagradnog programa Miles & More imaju dodatne pogodnosti kad je količina prtljage u pitanju.
Prije polaska na put obavezno provjerite pravila o pakiranju tekućina i spisak zabranjenih predmeta i spakirajte se u skladu s ovim pravilima.

Putne klase

Adria Airways karte moguće je rezervirati kroz jednu od četiri tarife:
• Basic
• Classic
• Flexible
• Business.
Svaka od tarifa prilagođena je različitim željama putnika. Biznis tarifa (klasa) podrazumijeva besplatnu hranu i napitke tokom leta, dodatnu prtljagu, brzi check-in na zračnoj luci, pristup salonima za biznis putnike i druge pogodnosti.

Online check-in

U zavisnosti od zračne luke polijetanja možete obaviti online check-in preko web stranice tvrtke Adria Airways. Ukoliko zračna luka ne podržava online check-in, prijava za let na šalteru u zračnoj luci je besplatna.
Ako zračna luka podržava online check-in, izbjegnite dodatne troškove u zračnoj luci tako što ćete se za let prijaviti preko web stranice tvrtke Adria Airways od 24 sata do 60 minuta prije zakazanog polijetanja Vašeg leta. Kartu za ukrcavanje (boarding pass) koju dobijete ovim putem treba isprintati ili ponijeti sačuvanu na svom mobilnom telefonu.

Flota

Flota avio tvrtke Adria Arways sastoji se od više od 10 zrakoplova, namijenjenih kratkim i srednje dugim letovima. Tipovi letjelica zastupljenih u floti su: Bombardier CRJ-200LR, Bombardier CRJ-900 i Airbus A319.

Zračna luka u Ljubljani

Baza tvrtke je Međunarodna zračna luka Jože Pučnik u Ljubljani (nekada poznata kao Brnik), glavna zračna luka u Sloveniji. Ova zračna luka postoji još od 1933. godine, a nalazi se 26 km sjeverozapadno od centra Ljubljane i oko 10 km istočno od Kranja.
Putnički terminal se proširuje od 2016. godine, a renoviranje će biti završeno do kraja 2018. godine. Preko ove zračne luke se preveze više od milion i pol putnika godišnje.
Iako ne velika po površini, ova zračna luka pruža sve uobičajene usluge za putnike: gastronomsku ponudu, duty free shop, besplatni Wi-Fi konekciju u terminalskoj zgradi...
Do zračne luke se može doći autocestom E-61 iz pravca Gorenjske i lokalnim putem 104 koji vodi do Kranja, kao i taksi prijevozom.
Autobusnim prijevozom dobro je povezan sa obližnjim gradovima Ljubljanom i Kranjem. Redovne linije voze do Glavnog željezničkog kolodvora u Ljubljani, a mini-busevi i do Bleda, Bohinja i Kranjske Gore.

Obroci i osvježenje

Izbor sendviča, slatkih i slanih grickalica i toplih i hladnih, kao i bezalkoholnih napitaka dostupan je, uz doplatu, putnicima svih tarifa osim u slučaju business klase.
Putnici koji su odabrali Business tarifu uživaju u besplatnom obroku i napicima tokom leta.
Specijalni obrok, bilo za djecu, bilo prema specijalnim dijetalnim ili religijskim restrikcijama, uz doplatu možete naručiti minimum 48 sati prije rezerviranog leta i podložan je prethodnom odobrenju avio tvrtke Adria Airways.

Dodatne usluge

Putnici tokom leta mogu uživati u čitanju OnAir magazina, a također i pristupiti istoimenom internet portalu sa zabavnim sadržajem – zanimljivostima o Vašoj destinaciji, informacijama o toku leta, igrama za djecu i odrasle, chat-sobama...
Pratnja za djecu omogućena je uz doplatu.
Adria Airways omogućava podršku putnicima sa smanjenom pokretljivošću. Potrebno je samo rezervirati kartu ranije i najaviti se unaprijed preko call-centra tvrtke.
Miles & More je nagradni program za putnike koji je pokrenula Lufthansa 1993. godine. Nagradne poene sakupljate kroz milje putovanja koja ste ostvarili i možete ih koristiti u širokoj mreži partnera ovog programa za različite pogodnosti tokom putovanja.